top of page

B i o g r a f i a

Jordi Barceló està considerat el músic per excel·lència d’Andorra. Pianista, compositor i pedagog. És fundador i copropietari del Centre Artístic Musical La Grandàlia, www.lagrandalia.com on impareix classes de piano clàssic, modern i jazz.  Compagina aquesta feina amb la direcció musical de la banda de música Grossband d'Andorra, integrada per 30 músics amateurs i concerts arreu del món.

 

Ha col·laborat com a compositor, arranjador, director musical i intèrpret al piano amb artistes internacionals de renom i grups de música clàssica, jazz, flamenc i música llatina, dels que en destaquen noms com Lucrecia, Miguel Àngel Céspedes, Àngela Carrasco, Moncho, Mónica Green, Parrita, Los Manolos, Cotton Club Big Band, Andorra Big Band, ONCA (Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra), Cor dels Petits Cantors d’Andorra,

 

Va cursar els seus estudis de piano clàssic al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i es va llicenciar en l’especialitat de Jazz a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). La seva carrera comença als 10 anys de la ma del seu pare que se  l’emportava a l’estiu per fer de pianista acompanyant en creuers per tot el món. Als 20 anys va fundar i dirigir la Cotton Club Big Band, alternant la tasca de pedagog amb els concerts.

Després de nombroses col·laboracions discogràfiques al 2010 decideix editar el seu primer treball “Latin Stride Piano” amb temes clàssics, estandards de jazz i composicions pròpies amb la técnica pianística del Stride aplicada a la música llatina.

El seu segon treball discogràfic fet al 2012, La Grandalla (Tocant el cel), és una memòria de records del compositor. Un disc on recull onze temes que representen situacions viscudes per ell, vivències que amb el temps han esdevingut melodies. Temes de gran bellesa en els quals ens transmet generosament el sentiment que li va deixar cada experiència viscuda.

El tercer treball es del 2014, Esperança, un disc plé de sentiments i sensacions, aquest disc el consolida com una carrera de prestigi.

Al 2016 presenta un nou projecte "Latin Stride & Flamenco" un projecte musical amb algunes composicions pròpies portades a l'estil Flamenc i Llatí, especialitat de Barceló.

Actualment compagina les classes amb els concerts i acabant de produïr l'ultim projecte discogràfic "Mama (la vida es com la mar)" previst per gener 2021.

 

andorra jazz piano
bottom of page